بیژن زنگنه وزیر نفت دیروز (دوشنبه) در آیین رسمی بهرهبرداری از خط انتقال گاز کهنوج - جیرفت در استان کرمان از عملیاتی شدن معادل ۱۴ فاز پارس جنوبی در دولت یازدهم و دوازدهم خبر داد و گفت: مقدار برداشت گاز از این میدان مشترک از رقم روزانه ۲۸۰ میلیون مترمکعب در پایان سال ۹۱ به رقم کنونی حدود ۶۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده که این به معنای پیشی گرفتن از کشور قطر است.
وی افزود: هم اکنون ۸۰ درصد جمعیت روستایی و ۹۸ درصد جمعیت شهری ایران از نعمت گاز طبیعی برخوردارند که رکورد بینظیری در جهان است.
زنگنه با بیان اینکه میانگین تولید ۱۰ ماه گاز کل کشور را ۸۴۰ میلیون مترمکعب در روز است، از افزایش ۳۵ درصدی آن نسبت به سال ۹۱ خبر داد.
با کمی دقت می توان فهمید که از ابتدای سال ۹۱ تاکنون میزان برداشت از میدان مشترک بزرگ پارس جنوبی بیش از ۴۶ درصد و میزان تولید گاز در کشور ۳۵ درصد افزایش پیدا کرده است.
January 22, 2019 |
سه شنبه ۲ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۲۹
امروز (دوشنبه) روز عجیبی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بود. درحالیکه حسن روحانی رییس جمهوری در عمارت کلاه فرنگی و در جمع مدیران، معاونان و وزیر ارتباطات در مورد فیلترینگ و پیامرسان های بومی صحبت می کرد، سیدمجید صدری مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در مرکز مخابراتی شهید اسدی در نشست خبری حاضر شده بود.
صدری در این نشست درآمد شرکت مخابرات ایران را تا پایان سال جاری ۶۳۰۰ میلیارد تومان پیش بینی کرد و گفت که پارسال درآمد این شرکت ۵۷۰۰ میلیارد تومان بوده که یعنی اگر پیش بینی ها درست باشد شرکت مخابرات ایران با وجود افزایش نرخ دلار، ۱۰ درصد افزایش درآمد داشته است.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران همچنین رای دیوان عالی عدالت اداری در مورد حذف آبونمان از قبوض مشترکان این شرکت را باعث کاهش سالانه ۷۰۰ میلیارد تومانی درآمد این شرکت دانست و اظهار کرد: در زمینه این حکم در حق مخابرات اجحاف شده است و این رای برای ابطال مصوبه سازمان تنظیم مقررات بوده که مخابرات مجبور به اجرای آن شده است و از این جهت ما نمی توانیم در مخابرات توسعه انجام دهیم و به همین دلیل در تلاش برای بازگرداندن این حکم هستیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون حدود ۹۸ درصد مشترکان مخابرات قبوض خود را به صورت غیرحضوری پرداخت می کنند افزود: اما با این وجود ما طبق وظایفی که از قبل داشته ایم ۱۵ میلیون قبض تلفن ثابت در هر دوره صادر می کنیم که به دنبال این هستیم که این قبوض به طور کامل حذف شود و مردم تنها از روش غیرحضوری نسبت به صورتحساب خود متعلق شده و آن را پرداخت کنند.
صدری تعداد مشترکان شرکت مخابرات ایران را بیش از ۳۰ میلیون اعلام کرد و ادامه داد: درآمد عملکردی مخابرات ۸ درصد و درآمد عملیاتی این شرکت ۶ درصد رشد داشته است و شاهد رشد ۸ درصدی کل هزینه و ۴ درصدی هزینه عملیاتی مخابرات در یک سال بودیم و سود عملیاتی این شرکت ۴۸ درصد و سود خالص آن ۱۰ درصد رشد داشته است.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران همچنین با بیان اینکه تعداد خطوط تلفن ثابت بلااستفاده به ۱.۳ میلیون خط رسیده است، گفت: یک میلیون خط تلفن ثابت که طی ۴ سال اخیر بدون کارکرد باقی مانده بود، تخلیه شد.
وی توضیح داد: هزینه نگهداری و آبونمان خطوط تلفن ثابت سالانه رقم بالایی است که خطوط تلفن بدون کارکرد باعث ضرر و زیان مخابرات می شود و برای این شبکه، هزینه به همراه دارد بنابراین هزینه حق اتصال و قیمت هر خط تلفنی که سلب امتیاز شده است با بدهی خط از محل آبونمان تهاتر خواهد شد.
January 22, 2019 |
سه شنبه ۲ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۰۰:۱۲
امروز برنامه بازدید رییس جمهوری از وزارت ارتباطات با جزییات و دقیق برنامه ریزی شده بود. از رنگ و نوشته های بنر پشت سر صندلی رییس جمهوری گرفته تا ست شدن آن با رومیزی ها. حتی کلیپی که در جلسه پخش شد، دقیق و کوتاه تهیه شده بود.
حسن روحانی بعد از حضور در وزارت ارتباطات ابتدا از نمایشگاهی که به صورت اختصاصی با موضوع کسب و کارهای آینده برپا شده بود، بازدید کرد و در این نمایشگاه پروژه هایی در حوزه هایی چون بلاکچین، اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و داده های بزرگ وجود داشت که جزییات آن در حضور رییس جمهوری تشریح شد.
سپس روحانی به عمارت کلاه فرنگی رفت و جلسه با وزیر ارتباطات، معاونان و مدیران این وزارتخانه آغاز شد.
آذری جهرمی در شروع جلسه گزارشی از پیشرفت هایی که از ابتدای دولت یازدهم در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حاصل شده بود را ارایه کرد که بخشی از آمارها نظرم را جلب کرد.
به گفته جوان ترین وزیر کابینه دوازدهم روزانه ۱.۵ میلیون سفر با فناوری اطلاعات در کشور مدیریت می شود و هر روز ۲۰ میلیارد تومان خریدهای اینترنتی در کشور اتفاق می افتد و امروز تلویزیونهای VOD، ۶ میلیون مشترک دارند که در حال رشد هست.
رییس جمهوری نیز سنگ تمام گذاشت و حرف های زیادی زد که بخش هایی از آنها را در زیر می آورم.
تا جاییکه به یاد دارم، از سال ۱۳۹۵ رییس جمهوری به وزارت ارتباطات نیامده بود و فقط در سال ۹۵ رونمایی از دستاوردهای هوایی با حضور رییس جمهوری در سال گذشته اتفاق افتاد.
گزیده هایی از سخنرانیی رییس جمهوری در جریان حضور در جمع وزیر، معاونان و مدیران ارتباطات و فناوری اطلاعات:
- مبارزه با خواست عموم مردم، شرعی و قانونی نیست.
- ناوری های نوین منافع زیاد و خطرات محدودی دارد و ما نمی توانیم زندگی مردم را از تحولات فناوری و ارتباطی جدا کنیم.
- گویا اولین بار در ایران این پهلوی اول بوده است که دستور اعمال فیلترینگ برای رادیو به عنوان نوظهورترین رسانه عصر خودش را صادر کرده بود.
- این فناوری اطلاعات و ابزار ارتباطات و انتقال اطلاعات بود که پیام انقلاب ملت ایران را خیلی راحت و سریع منتقل میکرد.
- مقاومت در برابر فناوری ها و تحولات نوین، رویکردی قدیمی است.
- فکر کردیم اگر بگوییم استفاده از فلان امکان ممنوع بوده و فیلتر است همه به آن گوش میکنند.
- انحصار در هیچ پدیده ای جواب نمی دهد.
- در کشور رسانه آزاد نداریم و مردم برای دسترسی آزادانهتر به اطلاعات به استفاده از موبایل و دسترسی به فضای مجازی از طریق آن، هجوم آورده اند.
- اگر گروهها و دستههای مختلف در کشور رادیو و تلویزیون داشتند، بخشی از حرف و سخن خود را از آن طریق بیان میکردند و آن وقت به طور طبیعی این تورم در زمینه استفاده از موبایل و فضای مجازی بوجود نمیآمد.
- ارسال پیامکهای تبلیغاتی انبوه شرعا حرام است.
- مردم اگر امروز به راحتی میتوانند از فضای مجازی استفاده کنند باید بدانند دولت یازدهم و دوازدهم از آبروی خود در این راستا مایه گذاشت.
- باید تولید محتوا را به مردم واگذار کنیم.
- روزگاری که بخواهیم بگوییم خانمها باید فقط در خانه باشند و حق آمدن در جامعه را ندارند، گذشته است.
- هر کجا مسوولیتی به جوانان و بانوان واگذار شد، ضرر نکردهایم.

January 21, 2019 |
دوشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۶:۰۴